Uw IDEALE vakantiewoning te huur in Andalusië aan de Costa del Sol

Bekijk hier de mogelijkheden voor uw huurauto.

Optie 1:

Inmiddels werken wij al een tijdje samen met een lokaal verhuurbedrijf gevestigd in Algarrrobo Costa. Dit bedrijf werkt volledig op basis van vertouwen en geen verrassingen bij het afhalen.

De voordelen van dit bedrijf zijn:

  • Goede prijzen
  • All Risk verzekering zonder eigen risico
  • Geen hoge borgsom
  • Geen vooruit betaling van de brandstof
  • Gratis kinderstoeltjes
  • Geen km. beperkingen
  • Prijzen inclusief BTW
  • Geen vooruit betaling van de huursom
  • Minimale verhuurtermijn is 7 dagen

De huidige richtprijzen zijn:

Categorie Model Laag seizoen Midden seizoen Hoog seizoen
A Renault Twingo, Fiat Panda, Skoda Citigo, Chevrolet Spark,  Skoda Citigo (Automaat) € 115 € 130 € 140
B Seat Ibiza, Opel Corsa, Skoda Fabia, Fiat Punto, Toyota Jaris, Dacia Sandero, Citroen C3, Nissan Micra € 130 € 150 € 180
D Nissan Note, Seat Ibiza Combi € 150 € 180 € 230
E Seat Ibiza Combi (Automaat), Citroen Berlingo € 170 € 220 € 250
F Seat Altea, Citroen C4 Cactus € 180 € 240 € 280
G Grand Renault Senic, Nissan NV200 € 300 € 350 € 380

Hoog seizoen: van 1 juli tot 15 oktober

Midden seizoen: van Pasen tot 30 juni en van 16 oktober tot 31 oktober

Laag seizoen: van 1 November tot Pasen

Optie 2:

Toch huren bij de reguliere maatschappijen op de luchthaven. Hieronder kunt u de prijzen van deze maatschappijen bekijken. Kies bij voorkeur een auto van GoldCar, daar hebben wij op zich beste ervaringen mee, maar zorg wel dat je er een kiest met ‘Geen blijvend eigen risico’. Bij het afhalen probeert men nl. een dure extra verzekering af te sluiten voor het dekken van het eigen risico en eventuele andere niet gedekte kosten. De huurauto is Casco verzekert, maar schade aan onderstel, banden, ramen, afsleep kosten e.d. vallen daar niet onder. Bij ‘Geen blijvend eigen risico’ wordt het eventuele eigen risico dat u betaald achteraf vergoed door Auto Europe. U moet er alleen wel rekening mee houden dat uw creditcard bij het afhalen wordt geblokkeerd voor het bedrag van het eigen risico en dat kan behoorlijk oplopen. Het komt herhaaldelijk voor dat uw creditkaart dan geblokkkeerd wordt voor een bedrag van 1200 Euro. Dat klinkt griezelig maar wij hebben daar echter nog nooit problemen mee gehad en nadat u de auto heeft teruggebracht wordt deze blokkade er binnen enkele dagen weer afgehaald. Lees bij het boeken wel even goed de voorwaarden door!

Bij het afhalen moet u vaak (afhankelijk ven het verhuurbedrijf) een volle tank brandstof betalen inclusief de kosten voor het aftanken. Bij inlevering krijgt u de eventueel niet gebruikte brandstof gerestitueerd maar daar worden eerst de kosten voor het aftanken weer vanaf gehaald. In het algemeen geldt, niet aftanken voor het inleveren en zo leeg mogelijk inleveren!

Wij adviseren u te boeken zodra de prijs voor u acceptabel is maar kijk daarna regelmatig of prijzen ook voordeliger zijn geworden. Meestal zijn de prijzen c.a. 2-4 weken van te voren het voordeligst. U kunt tot 2 dagen voor aanvang kosten loos annuleren en dus ook wijzigen en krijgt u het volledige bedrag retour.

Aangezien de laatste 2 km. van de toegangsweg niet geheel verhard is raden wij u aan een auto met voldoende bodemvrijheid te huren, zoals bv. een Fiat Panda (met max. 2 personen), Citroen Berlingo, een Peugeot Partner of vergelijkbaar. Met deze modellen hebben wij zeer goede ervaringen.

Belangrijk: Bij het boeken, maar ook bij het afhalen moet u in het bezit zijn van een creditcard. Als u geen credit heeft of u heeft deze niet bij u bij het afhalen, dan krijgt u de huurauto niet mee! Ook uw paspoort en rijbewijs heeft u nodig bij het afhalen van de huurauto.